Porträtt: No name # 26

Ni som har följt min gamla blogg känner säkert till mitt sidoprojekt att fotografera okända på gatan. Upplägget är enkelt. Jag brukar för det mesta fotografera med en liten pocketkamera Panasonic Lumix DMC-LX5 som jag alltid har med mig, och fotograferingen brukar inte ta mer än 1-3 min. Det kan hända att jag ändrar på reglerna lite längre fram, men så har det varit så här långt. Jag låter personen titta och godkänna bilden i kamera displayen, sen säger jag tack och våra vägar skiljs åt. Väldigt sällan frågar någon vad jag skall göra med bilden och jag har bara lämnat mitt visitkort vid ett par tillfällen.

Häromdagen stötte jag på den här eleganta skönheten som såg ut som klippt och skuren från Sex and the City. Hon promenerade på gatan med sina två små hundar och det gick inte att undgå henne. Hon blev så glad över att jag ville fotografera henne. Det här blir bara roligare och roligare. Jag saknar inte min ateljé det minsta. På gatan kan vad som helst hända, och jag älskar den utmaningen! Det går förvånansvärt bra, hoppas att den turen håller i sig.

Vanligtvis lägger jag bara upp en bild från varje gatuporträtt men idag gör jag ett undantag för jag kunde inte välja vilken bild som var bäst av dom två som jag tog.

Vilken bild tycker ni är bäst?

ps. Ni som vill se tidigare No name får gå till min gamla blogg och kolla där under etiketten med samma namn.

Annons
Detta inlägg publicerades i No name, Porträtt och märktes , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Porträtt: No name # 26

 1. Karin A skriver:

  Gillar bild nr 2 bäst, så söt hon och hundarna är.

  Nu har jag sökt upp din blogg på bloglovin och blivit din första prenumerant där! ;)

  Kram Karin

 2. Solveig skriver:

  Bloglovin är det många som använder, själv använder jag mig av Google Reader. Är det något du rekommenderar? Jag har inte fattat skillnaden… men så kul att du vill fortsätta att följa mig. Jag blir alltid lika glad för dina snälla, kloka och söta kommentarer! Kram

 3. Anna-Karin skriver:

  Spännande att du går över till wordpress helt nu Solveig. Tycker bäst om bild nummer två eftersom den säger lite mer om tjejen när man ser lite av klädseln och fina lilla hunden. Om du hade med dig din kamera modell större, undra om folk skulle fråga mer då?

 4. Solveig Holstein skriver:

  Jag hade min Nikon D300 i början, jag slutade för att den var för tung. Nu går jag inte ut för att fotografera, utan jag har pocketkameran med mig ”ifall” jag stöter på någon eller något. Jag kommer nog att gå ut med Nikon kameran igen när jag inte har något annan att göra… ;) men i så fall berättar jag det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s